Kurkuma longa kopen

Kurkuma longa kopen? Kies voor A-kwaliteit.

 

Volgens de Ayurvedische kruidenleer, een oude Indiase geneeswijze, is kurkuma, naast een kruidig specerij, een zeer heilzaam kruid. Nu zijn er wel 75 kurkuma planten, maar alleen de wortels van de kurkuma longa plant bieden de heilzame eigenschappen. Door het malen wortels van de plant kurkuma longa, wordt het kruid kurkuma verkregen.

 

 

De werkzame stof in kurkuma noemt men curcumine. Binnen de leer gebruikt men kurkuma uitwendig bij diverse huidaandoeningen en zwellingen. Daarnaast inwendig als ontstekingsremmer en werkt het kruid positief bij spijsverteringsproblemen, leverkwalen, gewrichtsproblemen en tal van ander klachten.

 

De inname van kurkuma longa via het eten.

Curcumine een lastig kruid is. Studies hebben aangetoond dat de specerij niet goed tegen warmte is bestand; zo verliest het een groot deel van de kracht bij het koken. Ook water en licht komen de positieve eigenschappen niet ten goede. Kurkuma gebruiken als specerij is prima maar zal niet zeer effectief zijn om bepaalde kwalen te voorkomen of genezen.


Kurkuma longa kopen

Peper en kurkuma capsules

 

Tegenwoordig zijn er diverse fabrikanten die kurkuma capsules op de markt brengen. Veelal met toevoeging van peper om de opname in het lichaam te vergroten. Onderzoek heeft aangetoond dat de opname inderdaad iets groter wordt door de toevoeging van peper maar de medicinale werking alsnog erg klein is. Zodra de capsules in het lichaam komen, worden deze slecht opgenomen en te snel afgebroken. De werkzame stof, curcumine, komt niet aan op de plaats van bestemming.


Kurkuma longa capsules met allerhoogste opname

In de Verenigde Staten heeft men een kurkuma supplement ontwikkeld dat wel in staat is de reis door het lichaam af te leggen. Het inmiddels gepatenteerde supplement genaamd ‘Curcuma Longvida’ zorgt voor de allerhoogste opname van curcumine.

 

Dit bijzondere ingrediënt hebben wij verwerkt in onze eigen kurkuma longa capsules. Op die manier kunnen we het beste supplement bieden dat er verkrijgbaar is, gemaakt van de zuiverste ingrediënten. Iedere capsule bevat 400 mg Curcuma Longvida extract. Onze kwalitatieve, hoog geconcentreerde supplementen zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten en worden gratis verzonden. Wilt u kurkuma kopen? Kies dan voor de beste kurkuma longa producten.